Schildersbedrijf Colorful - Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk bij Schildersbedrijf Colorful Assen

Goed buitenschilderwerk is belangrijk voor de uitstraling van uw woning of kantoorpand, maar ook voor optimale conditie van het hout. In principe kan iedereen schilderen, maar niet iedereen heeft de juiste expertise om te bepalen welke materialen het beste gebruikt kunnen worden voor een duurzaam resultaat.

Buitenschilderwerk, het belang

Buitenschilderwerk gaat gemiddeld 5 jaar mee. Na 5 jaar heeft het schilderwerk een onderhoudsbeurt nodig. Factoren als de ligging van de woning en weersomstandigheden zijn bepalend voor de onderhoudstermijn.

Staat de gevel van uw woning veel in de zon of staat het huis aan zee, dat zijn factoren die ervoor zorgen dat onderhoud sneller nodig is.

Buitenschilderwerk: de diensten van Colorful

Bij Colorful kiezen we voor duurzaam schilderwerk, zodat u jarenlang kunt genieten van een mooie afwerking van uw woning of bedrijfspand. Om dat te garanderen werken we niet alleen met kwaliteitsproducten, maar zorgen we ook dat we de tijd nemen voor een goede voorbereiding en werken we alleen met de beste schilders.

Kozijnen buiten schilderen

Houten kozijnen moeten goed beschermd worden tegen allerlei weersomstandigheden. Met de juiste verf en het juiste onderhoud, kunnen deze houten kozijnen tientallen jaren mee. Het is dan wel belangrijk dat kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt worden en op professionele wijze worden aangebracht. De schilders van Colorful weten precies welke materialen geschikt zijn voor de te schilderen kozijnen. Ook kunnen we meedenken in de kleuren en kleurencombinaties voor de kozijnen.

Gevel schilderen

Heeft u een houten gevel? Deze heeft ook eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. Omdat het oppervlak van een gevel vaak groot is, is het schilderen van de gevel een arbeidsintensieve klus, zeker als het schuren en schoonmaken erbij gerekend worden. Buitenschilderwerk als het schilderen van de gevel kunt u daarom het beste uitbesteden aan een professionele schilder.

Buitenkant huis schilderen

Heeft u een volledig houten huis, zijn de stenen geverfd of is de buitenkant van uw woning gestuct? Dan is het voor de uitstraling en bescherming van de materialen van de woning belangrijk om het schilderwerk goed bij te houden. De schilders van Colorful staan klaar om de buitenkant van uw huis te schilderen.

Het gemak van buitenschilderwerk door Colorful

Buitenschilderwerk is een hele klus. Er gaat veel tijd zitten in het schilderwerk zelf en de voorbereiding, zoals het schuren en schoonmaken. Maar er moeten ook veel kostbare materialen worden aangeschaft of gehuurd, zoals ladders om bij de tweede verdieping te komen en steigers om veilig en makkelijk te kunnen werken. Schakelt u Colorful in, dan hoeft u zich niet druk te maken over of u wel de juiste hoeveelheid verf aanschaft en waar u steigers zult huren. Wij hebben de materialen zelf in huis en nemen we mee als we het buitenschilderwerk voor u uitvoeren.

Uitvoering buitenschilderwerk

  1. We voeren een inspectie uit van het houtwerk, de houtverbindingen en de glaskit om de staat van het te schilderen oppervlak te bepalen. Vinden we houtrot, gaten, scheuren of kieren in het houtwerk, dan zullen we die plekken eerst behandelen voor we aan de slag gaan.
  2. We werken altijd op een schone ondergrond, wat inhoudt dat we het te schilderen oppervlak altijd grondig reinigen voordat we aan de slag gaan.
  3. We schuren het te schilderen oppervlak goed op en behandelen eventuele zwakke plekken.
  4. We zetten het te schilderen oppervlak in de grondverf voor optimale hechting en dekking.
  5. We eindigen met het schilderwerk. Afhankelijk van de kleur en het materiaal zijn er meerdere lagen nodig voor volledige dekking.

Zodra we starten met het buitenschilderwerk, ronden we de klus zo snel mogelijk af.

Buitenschilderwerk in het voorjaar

De lente is een uitstekend seizoen om aan de slag te gaan met het buitenschilderwerk. In deze periode zijn de weersomstandigheden op zijn best voor een mooi resultaat.

Zijn de kozijnen aan de buitenkant weer toe aan een nieuwe verflaag? Kan de gevel wel weer een opknapbeurt gebruiken? Of wilt u het over een hele andere boeg gooien met een nieuwe kleur? Dit zijn de perfecte klussen om de komende maanden op te pakken. Laat het over aan de schilders van Colorful.

Tarieven buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk is maatwerk en afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden, tijd en benodigde materialen. Vraag een offerte aan voor de kosten van buitenschilderwerk voor uw woning of bedrijfspand.
Schildersbedrijf Colorful - Assen

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Telefoon

06-12370997

E-mail

info@schildersbedrijfcolorful.nl

Locatie

Zevensterstraat 7, 9404JH Assen