Schildersbedrijf Colorful - Houtrot reparatie

Houtrot reparatie

Heeft u houtrot ontdekt in uw kozijnen? Of denkt u dat houtrot uw kozijnen aantast? Dan is het belangrijk om het houtrot te laten behandelen en herstellen om verdere rotting te voorkomen. Daarmee voorkomt u dat u uw kozijnen voor veel geld moet vervangen.
Houtrot reparatie bij Colorful

Wat is houtrot?

Houtrot komtt door schimmels en tast het hout aan. Het komt voornamelijk voor in houten kozijnen of gevels die blootstaan aan veel verschillende weersomstandigheden, zoals wind, regen en temperatuurverschillen. Er zijn verschillende soorten houtrot, zoals blauwschimmel, bruinrot en witrot. Deze verschillende soorten ontstaan op een andere manier en hebben daardoor ook allemaal een andere oplossing nodig.

Blauwschimmel

Bij blauwschimmel zoekt de schimmel zich een weg naar buiten. Deze soort is te herkennen aan verschillende gaatjes in het verfsysteem. Door de vele vertakkingen van de schimmels is het moeilijk om te zien tot waar de schimmel zich in het hout bevindt. Daarom is het vervangen van een houtdeel vaak de enige optie.

Bruinrot

Buinrot is een lokale rot die alleen ontstaat bij zachte houtsoorten, zoals grenen en vuren. Het breekt de cellulose in het hout af, waardoor het hout donkerder van kleur wordt. Ook ontstaan er scheuren in het hout. Doordat bruinrot lokaal is, is het vaak relatief makkelijk te repareren.
Witrot
Bij witrot tast de schimmel de lignine (houtstof) in het hout aan. Hierdoor verliest het hout zijn stevigheid. Deze vorm van houtrot is te herkennen aan de vezelige structuur van het hout en de aanwezigheid van wit poederachtig materiaal tussen het hout. Ook deze soort is een lokale houtrot en dus relatief makkelijk te herstellen.

De oorzaak van houtrot

Houtrot is vanaf de buitenkant niet altijd zichtbaar. Dat komt vaak door de dikke verflaag die eroverheen zit. Daarom is het belangrijk om de kozijnen en gevel grondig te inspecteren voordat je opnieuw gaat verven.

Als de schilders van Colorful houtrot tegenkomen tijdens de inspectie, onderzoeken ze ook wat de oorzaak van het houtrot is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de kitranden van het glaswerk niet meer goed zijn of dat de oorzaak een lekkende dakgoot is. We nemen daarom altijd eerst de oorzaak weg voordat we het houtrot gaan behandelen.

Houtrot reparatie of behandelen

Troffen de schilders houtrot aan, dan herstellen ze dit op de manier die het beste bij de soort houtrot past. Houtrot moet u zo snel mogelijk laten behandelen om verdere schade aan het kozijn of de gevel te voorkomen.Het aangetaste hout verwijderen we met een speciale machine van het gezonde hout. Daarna vullen we het gezonde hout op met houtreparatieproducten. Daarna is het hout klaar om te schuren en schilderen.Een kozijn kan na een houtrot reparatie nog jaren mee, mits je het goed onderhoudt.

Houtrot reparatie met deelvervanging

Soms is het niet meer mogelijk om het houtrot te repareren door het uit het gezonde hout te verwijderen, omdat het zich dan al te ver verspreidde. U moet het houtwerk dan voor een deel vervangen. Dit heet deelvervanging. Het met houtrot aangetaste deel van het kozijn zagen we dan uit de rest van het kozijn en vervangen we door een nieuw stuk kozijn.

Caucasian Room Painter
Tarieven van houtrot reparatie
Het repareren van houtrot is maatwerk en de kosten hangen af van het te repareren deel. We kunnen houtrot repareren als onderdeel van buitenschilderwerk of als losse opdracht voor u uitvoeren. We bepalen de kosten voor de houtreparatie aan de hand van een inspectie. Houtrot reparaties duur? Bij Colorful valt dat reuze mee!
Schildersbedrijf Colorful - Assen

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Telefoon

06-12370997

E-mail

info@schildersbedrijfcolorful.nl

Locatie

Zevensterstraat 7, 9404JH Assen