Schildersbedrijf Colorful - Houtrot reparatie

Houtrot reparatie

Heeft u houtrot ontdekt in uw kozijnen? Of zijn uw kozijnen vermoedelijk aangetast door houtrot? Dan is het belangrijk om het houtrot te laten behandelen en herstellen om verdere rotting te voorkomen en daarmee kostbare vervangingen van kozijnen tegen te gaan. 
Houtrot reparatie bij Colorful

Wat is houtrot?

Houtrot wordt veroorzaakt door schimmels en tast het hout aan. Houtrot komt voornamelijk voor in houten kozijnen of gevels die worden blootgesteld aan veel verschillende weersomstandigheden, zoals wind, regen en temperatuurverschillen. Er zijn verschillende soorten houtrot, zoals blauwschimmel, bruinrot en witrot. Deze verschillende soorten ontstaan op een andere manier en hebben daardoor ook allemaal een andere oplossing nodig.

De oorzaak van houtrot

Houtrot is niet altijd zichtbaar aan de buitenkant, vaak vanwege en dikke verflaag. Daarom is het van groot belang om de kozijnen en gevels goed te inspecteren voordat er opnieuw geverfd wordt.

Als de schilders van Colorful houtrot tegenkomen tijdens de inspectie zullen ze ook onderzoeken wat de oorzaak van het houtrot is. Het kan zijn dat de kitranden van het glaswerk niet meer goed zijn of dat het wordt veroorzaakt door een lekkende dakgoot. Dan zullen we er altijd voor zorgen dat die oorzaken eerst worden weggenomen voordat we het houtrot gaan behandelen.

Houtrot reparatie of behandelen

Hebben de schilders houtrot aangetroffen, dan zullen ze dit herstellen op de manier die het beste past bij de soort houtrot die is aangetroffen. Houtrot moet zo snel mogelijk behandeld worden om verdere schade aan het kozijn of de gevel te voorkomen.

Het aangetaste hout wordt met een speciale machine verwijderd van het gezonde hout. Daarna wordt het hout opgevuld met houtreparatieproducten. Daarna kan het hout worden geschuurd en geschilderd.

Een kozijn waarvan het houtrot is gerepareerd, kan nog jaren mee, mits het goed wordt onderhouden.

Houtrot reparatie met deelvervanging
Soms is het niet meer mogelijk om het houtrot te repareren door het te verwijderen uit het gezonde hout, omdat het dan al te ver verspreid is. Het houtwerk moet dan voor een deel vervangen worden. Dit heet deelvervanging. Het met houtrot aangetaste deel van het kozijn wordt dan uit de rest van het kozijn gezaagd en vervangen door een nieuw stuk kozijn.
Caucasian Room Painter
Tarieven houtrot reparatie
Het repareren van houtrot is maatwerk en afhankelijk van de staat van het te repareren deel. We kunnen houtrot repareren als onderdeel van buitenschilderwerk of als losse opdracht voor u uitvoeren. We zullen de kosten voor de houtrot reparatie bepalen aan de hand van een inspectie. Houtrot reparaties duur? Bij Colorful valt dat reuze mee!
Schildersbedrijf Colorful - Assen

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Telefoon

06-12370997

E-mail

info@schildersbedrijfcolorful.nl

Locatie

Zevensterstraat 7, 9404JH Assen

Cozy lumox

Whether The Job Is Big Or Small, Our Experts Can Handle It.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@fixmen.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@fixmen.com
ph: +1.321.989.645

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue