Hoe moet u een radiator verven

Radiator verven

Radiator verven

Het verven van een radiator is geen eenvoudige opgave. Welke verf moet u gebruiken? Hoe verwijdert u roestplekken op een radiator? Deze vraagstukken maken het een stuk lastiger om de klus zelf uit te voeren. Natuurlijk zijn we graag bereid om deze klus voor u uit te voeren. Klik hier voor meer informatie. We geven u ons stappenplan om onze werkwijze inzichtelijk te maken.

Een radiator verven voorbereiden

Voor de start van de werkzaamheden is het belangrijk om de radiator volledig te laten afkoelen. Om verfspetters te voorkomen is het slim om de vloer onder en de wand achter de radiator af te plakken met afdekfolie. Mocht u de leidingen en thermosstaatkraan niet willen verven, dan moet u deze ook afplakken. Het is ook mogelijk om de volledige radiator los te koppelen om deze buiten of in bijvoorbeeld de schuur te verven. Dit kost meer tijd en is niet nodig als u alles goed afplakt.

Het schuren en ontvetten van de radiator

Zodra de voorbereiding klaar is, maakt u de radiator goed schoon met een mengsel van water en ammonia. Het is belangrijk om de radiator met dit mengsel schoon te maken voor een goede hechting tussen de verflagen. Mochten er eventueel roestplekken aanwezig zijn op de radiator, dan is het nodig om deze te verwijderen met schuurpapier of een staalborstel. Zodra alle roest van de radiator af is, moet u een anti-roest primer aanbrengen om de roestplekken goed te herstellen. Let hierbij goed op en doe dit secuur. Als u roestplekken niet goed genoeg verwijdert en behandelt, zijn deze zichtbaar onder de nieuwe verflaag. Zodra de radiator schoon is en roestplekken zijn hersteld, is het tijd om de radiator te schuren. U schuurt de hele radiator licht op met schuurpapier. Door het schuren ontstaan er hele kleine krasjes waar de verf zich beter aan kan hechten. Na het schuren verwijdert u de stof van de radiator met een borstel.

Het schilderen van de radiator

Na deze stappen is de radiator klaar voor een nieuw likje verf. U kunt de verf aan te brengen met een spuitbus of kwast. Houd er wel rekening mee dat er met een spuitbus meer kans is op druppelvorming van de verf. Door een radiatorkwast te gebruiken is het mogelijk om de radiator met de hand te schilderen. Breng altijd minimaal twee lagen verf aan en laat elke laag goed drogen. Na elke laag verf moet u de radiator opnieuw licht opschuren, voordat u de volgende laag kunt aanbrengen. Voor een optimaal resultaat brengt u de verf gelijkmatig aan en schildert u van boven naar beneden. Na het aanbrengen van een laag verf op de radiator is het belangrijk om de radiator minstens 24 uur te laten drogen.

Hulp van onze ervaren schilders

Het verven van een radiator is een uitdagende klus die secuur moet gebeuren. Vanaf het voorbereidende werk tot aan de keuze voor het te gebruiken materiaal. Het is van belang dat u hier goed over nadenkt. Alleen dan is het mogelijk om een optimaal resultaat met de langste levensduur te behalen. Het schilderen van een radiator toch liever uitbesteden? Neem vrijblijvend contact met ons op! We maken graag een offerte op maat.

Zoeken

Recente berichten

Wat u moet weten voor u, uw trap gaat verven

Een trap krijgt elke dag veel te verduren, elke dag lopen er verschillende gezinsleden de trap op en af. De ene keer loopt er iemand vrij rustig met sokken over de trap, maar de andere keer loopt er iemand stampvoetend met schoenen aan overheen. Door deze dagelijkse last heeft een trap sneller een nieuwe verflaag nodig dan andere delen in uw woning.

Lees meer »

Trotse sponsor van WKE ‘16

Trotse sponsor van WKE ‘16 Home Trotse sponsor van WKE ‘16 Sinds augustus 2021 zijn wij trotse sponsor van amateurvoetbalvereniging WKE ’16 (Woonwagenkamp Emmen 2016)

Lees meer »
Cozy lumox

Whether The Job Is Big Or Small, Our Experts Can Handle It.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@fixmen.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@fixmen.com
ph: +1.321.989.645

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue