Hoe moet u een radiator verven

Radiator verven

Radiator verven

Het verven van een radiator is geen eenvoudige opgave. Welke verf moet u gebruiken? Hoe verwijdert u roestplekken op een radiator? Deze vraagstukken maken het een stuk lastiger om de klus zelf uit te voeren. Natuurlijk zijn we graag bereid om deze klus voor u uit te voeren. Klik hier voor meer informatie. We geven u ons stappenplan om onze werkwijze inzichtelijk te maken.

Een radiator verven voorbereiden

Voor de start van de werkzaamheden is het belangrijk om de radiator volledig te laten afkoelen. Om verfspetters te voorkomen is het slim om de vloer onder en de wand achter de radiator af te plakken met afdekfolie. Mocht u de leidingen en thermosstaatkraan niet willen verven, dan moet u deze ook afplakken. Het is ook mogelijk om de volledige radiator los te koppelen om deze buiten of in bijvoorbeeld de schuur te verven. Dit kost meer tijd en is niet nodig als u alles goed afplakt.

Het schuren en ontvetten van de radiator

Zodra de voorbereiding klaar is, maakt u de radiator goed schoon met een mengsel van water en ammonia. Het is belangrijk om de radiator met dit mengsel schoon te maken voor een goede hechting tussen de verflagen. Mochten er eventueel roestplekken aanwezig zijn op de radiator, dan is het nodig om deze te verwijderen met schuurpapier of een staalborstel. Zodra alle roest van de radiator af is, moet u een anti-roest primer aanbrengen om de roestplekken goed te herstellen. Let hierbij goed op en doe dit secuur. Als u roestplekken niet goed genoeg verwijdert en behandelt, zijn deze zichtbaar onder de nieuwe verflaag. Zodra de radiator schoon is en roestplekken zijn hersteld, is het tijd om de radiator te schuren. U schuurt de hele radiator licht op met schuurpapier. Door het schuren ontstaan er hele kleine krasjes waar de verf zich beter aan kan hechten. Na het schuren verwijdert u de stof van de radiator met een borstel.

Het schilderen van de radiator

Na deze stappen is de radiator klaar voor een nieuw likje verf. U kunt de verf aan te brengen met een spuitbus of kwast. Houd er wel rekening mee dat er met een spuitbus meer kans is op druppelvorming van de verf. Door een radiatorkwast te gebruiken is het mogelijk om de radiator met de hand te schilderen. Breng altijd minimaal twee lagen verf aan en laat elke laag goed drogen. Na elke laag verf moet u de radiator opnieuw licht opschuren, voordat u de volgende laag kunt aanbrengen. Voor een optimaal resultaat brengt u de verf gelijkmatig aan en schildert u van boven naar beneden. Na het aanbrengen van een laag verf op de radiator is het belangrijk om de radiator minstens 24 uur te laten drogen.

Hulp van onze ervaren schilders

Het verven van een radiator is een uitdagende klus die secuur moet gebeuren. Vanaf het voorbereidende werk tot aan de keuze voor het te gebruiken materiaal. Het is van belang dat u hier goed over nadenkt. Alleen dan is het mogelijk om een optimaal resultaat met de langste levensduur te behalen. Het schilderen van een radiator toch liever uitbesteden? Neem vrijblijvend contact met ons op! We maken graag een offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Nee, dat is niet noodzakelijk. U kunt de radiator ook ter plekke verven, maar zorg dat u de omliggende gebieden goed afplakt.

Gebruik hittebestendige verf die speciaal is ontwikkeld voor radiatoren om het beste resultaat te garanderen.

Ja, een primer zorgt voor een betere hechting en kan roestvorming voorkomen.

Ja, schuren zorgt voor een betere hechting van de verf en een mooier eindresultaat.

De droogtijd varieert per product, maar over het algemeen geldt een wachttijd van 6 tot 8 uur tussen de lagen.

Zoeken

Recente berichten

Verfkwasten bewaren  

Home Over het bewaren van kwasten: onze tips Waarom zou u niet gewoon na elke schilderbeurt uw kwast vervangen voor een nieuw exemplaar? Wel zo

Lees meer »